SEO. Say what?!

SEO. Say what?! Trek nieuwe online bezoekers!

meer online bezoekers met SEO tekst

Hoe maak je nu een pagina waarmee je online nieuwe bezoekers trekt? Het gaat iets verder dan enkel een paar zoekwoorden verwerken. Veel verder eigenlijk. Lees hier hoe je gemakkelijk een tekst SEO waardig maakt en hoe je nieuwe klanten kan krijgen zonder er al te veel moeite voor te doen.

SEO, huh?

Nog te vaak hoor ik mensen de vraag stellen wat SEO precies is en waar het voor dient. SEO staat voor Search Engine Optimization. Ok. Ja, precies. Het wordt ook wel zoekmachine optimalisatie genoemd. Nog steeds niet duidelijk zeker? Lees even mee…

Het is een onderdeel van zoekmachinemarketing wat ervoor zorgt dat je website hoger scoort in Google. Als wij mensen namelijk iets willen vinden, tikken we het in op Google en hoppa, duizenden hits en links waar je op kan klikken. Als bedrijf wil je natuurlijk bovenaan staan zodat je de meeste hits krijgt en de meeste bezoekers. Nu komen de SEO teksten in beeld.

Als je scherp hebt welke zoekwoorden vaak worden gebruikt door jouw (potentiële) klanten, kan je die verwerken in de teksten op jouw website. Het is dan ook belangrijk dat je de trefwoorden weet zodat je de juiste woorden kan gebruiken. Hier zijn verschillende tools voor te gebruiken. Je start met een bepaald hoofd zoekwoord en het programma geeft je interessante synoniemen. Gebruik je hier longtail zoekwoorden dan scoor je gerichtere bezoekers. Dit zijn complete vragen, zoektermen die uit meerdere woorden bestaan.

De titel is ook belangrijk

Verwerk de belangrijkste zoekwoorden in de titel van de blog of pagina. Als je deze ook nog in de url van de bewuste pagina zet, heb je helemaal succes. Maak er wel een pakkende en opvallende titel van, anders lezen we er overheen. En dat wil je ook niet. Verleid de bezoekers en zorg dat ze klikken!

Linkt goed!

Als je de tekst hebt geschreven en je hebt de woorden er voldoende in verwerkt is het zaak om ook interne en externe links toe te passen. Vind je het lastig om een goede webtekst te schrijven? Klik even op onderstaande knop, ik heb er al eens een blog over geschreven.

Met linkjes geeft Google je  een betere waardering en kom je hoger in de zoekresultaten te staan. Voor degene die niet weet wat een interne link is, dit is een linkje waar je op kan klikken zodat je op een andere pagina komt binnen jouw eigen website. Nu is het ook duidelijk wat een externe link is.

Zorg er wel voor dat het past bij de tekst en niet gewoon een random site of pagina is. Nog een tip, maak er bij een externe link een nieuwe tab van, nu blijft jouw website ook open staan en kunnen de bezoekers gemakkelijk terug naar die van jou.

De finishing touch

Beheer jij zelf jouw eigen website? Goed bezig! Het lijkt misschien overbodig maar de meta-informatie die je kan invullen is ontzettend belangrijk. Het is dus niet gewoon een kwestie van uploaden, plaatje erbij en klaar. Nee. Vul alles in en hou je aan het maximaal aantal tekens. Bij de meeste plugins staat duidelijk aangegeven waarmee je de beste score haalt. Maak hier gebruik van! Klik op onderstaande link en je vindt een paar plugins die je kan gebruiken wanneer je met WordPress werkt.